O mancare de linte verde cum nu ai mai gustat pana acum

O mancare de linte verde cum nu ai mai gustat pana acum
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 11.02.2015

Cuprins

Lintea este o leguminoasa care, daca este consumata periodic, aduce o multime de beneficii organismului uman. Fiind bogata in fibre, fier si acid folic, ea contribuie la refacerea rezervelor de substante nutritive, iar pentru noi, femeile, este un adevarat medicament, avand in vedere faptul ca suntem predispuse la instalarea anemiei. Daca vrei sa prepari ceva cu adevarat gustos si nu ai nicio idee, noi iti venim in ajutor. Ti-am pregatit, pentru astazi, o reteta care nu numai ca este delicioasa, dar te va face sa introduci in meniul tau saptamanal cate un fel de mancare care are drept ingredient principal lintea.

Iata cum se prepara mancarea de linte verde dupa o reteta originara din Ecuador!

Menestra, mancarea ecuadoriana cu linte verde

Menestra este un fel de mancare care combina leguminoasele cu radacinoasele si cu verdeturile, pentru a obtine un preparat ce poate fi savurat alaturi de o friptura sau ca atare, in cazul persoanelor vegetariene.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara menestra:

- 500 gr de linte verde fiarta in prealabil, pastrand si lichidul ramas de la aceasta;

- 1 rosie mare;

- 1 ardei gras verde;

- 120 ml de supa strecurata de pui sau de legume;

- patrunjel proaspat tocat;

- 1 lingurita de usturoi zdrobit;

- sare si chimion, dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Toaca rosia, ardeiul gras verde si ceapa si pune-le, impreuna cu usturoiul, intr-un blender. Adauga supa strecurata de pui (sau de legume), astfel incat sa obtii o compozitie omogena, fluida. La final, adauga sare si chimion, dupa gust. Apoi, strecoara mixul de legume printr-o bucata de tifon, pentru a ramane, la final, cu lichidul de baza. Pune-l pe aceasta intr-o tigaie, adauga lintea verde fiarta in prealabil si lasa totul la foc mic timp de 15 minute. Daca la final ti se pare ca boabele au o textura inecacioasa, mai poti pune putin lichid din cel ramas in urma fierberii lintei, lasand inca 10 minute la fiert.

Cand menestra este gata, asezoneaz-o cu patrunjel verde tocat si serveste-o impreuna cu o portie de piept de pui la gratar sau, daca esti o adepta a dietei vegetariene, alaturi de cateva linguri de orez brun fiert, pentru a-i creste valoarea proteica.

Pofta buna!

Acum ca ai descoperit cum se prepara o mancare de linte verde delicioasa, afla de aici si cum se pregateste supa de linte!

Sursa: suite.io/kari-miller

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Miercuri, 11.02.2015
Articolul urmator »
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024

Ne găsești pe