Reteta usoara de ardei umpluti cu carne
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Retețe la cuptor

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Rețete culinare
- Prânz
- Cină
- Rețete românești
Indiferent de sezon, ardeii umpluti cu carne sunt un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Nici simtul olfactiv nu ramane indiferent, acest deliciu culinar umpland de o aroma de-a dreptul apetisanta spatiul in care sunt pregatiti. Preparati cu carne de porc sau de vita, de pui sau de curcan, ardeii umpluti sunt in egala masura la fel de deliciosi.
Descopera, in cele ce urmeaza, cum se pregateste una dintre cele mai usoare retete de ardei umpluti cu carne!
Ingrediente pentru ardeii umpluti cu carne
Pentru prepararea deliciosilor ardei umpluti cu carne vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 10 ardei de marime medie
- 600 gr de carne de porc sau de vita tocata
- 200 gr de orez
- 1-2 morcovi
- 2 cepe medii
- 1 litru de suc de rosii
- 1 rosie mare
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- cimbru
- sare si piper dupa gust.
Cum se prepara ardeii umpluti cu carne
- Pentru inceput, taie "capacele" celor 10 ardei, curata-i de semintele ramase in interior cu ajutorul lamei unui cutit, apoi spala-i foarte bine si asaza-i cu gura in jos pe un prosop, pentru a permite apei din interiorul lor sa se scurga.
- Dupa ce a scazut zeama, toarna compozitia peste carnea tocata si adauga mararul si patrunjelul tocate, cimbrul, sarea si piperul. Omogenizeaza-le, apoi umple ardeii. Le poti pune ardeilor "capace" fie din rosii, fie poti pastra chiar "capacele" originale ale lor, insa nu este o etapa obligatorie.
- Daca ti-a mai ramas compozitie, o poti pune la congelator pana data urmatoare cand vei pregati din nou ardei umpluti cu carne sau mai poti umple o rosie ori un dovlecel caruia ii vei face loc langa ardei.
- Asaza ardeii umpluti cu carne intr-o oala suficient de inalta, in asa fel incat sa stea mai degraba inghesuiti. Separat, amesteca sucul de rosii cu apa, sare si piper, iar sosul astfel preparat toarna-l usor peste ardei, in asa fel incat sa-i acopere pret de trei-patru degete. Introdu oala in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Ii poti servi calzi, cu patrunjel presarat peste ei si cu smantana.
Pofta buna!
Tu obisnuiesti sa prepari ardei umpluti cu carne? Ai vreo reteta favorita?


