Rețete delicioase
Înapoi la

Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă

Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă

Redactor Raluca Margean

Fasolea verde la borcan este o opțiune populară și convenabilă pentru păstrarea acestui aliment delicios și nutritiv pe termen lung. Fiind un aliment versatil și sănătos, fasolea verde are multe beneficii nutriționale, de la conținutul bogat de fibre și vitamine, la aportul de antioxidanți și substanțe nutritive esențiale. Află avantajele nutriționale pe care le are fasolea la borcan și descoperă o rețetă delicioasă cu acest aliment sănătos.

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
1-2 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
La frigider
Calorii:
100
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă

Caracteristici

Beneficiile pe care le are fasolea verde

Fasolea verde este o legumă cu multe vitamine, minerale și fibre, ceea ce înseamnă că are și multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

Ajută la digestie. Fibrele sunt excelente pentru digestie. Ele ajută la înmuierea scaunului și astfel previn constipația. De asemenea, echilibrează microbiomul intestinal, ceea ce ajută la digerarea alimentelor și absorbirea nutrienților.

Ajută la controlul foametei. Consumul de alimente bogate în zahăr și sărace în fibre determină o creștere, urmată de o scădere a zahărului din sânge. Când glicemia scade, ai tendința de a simți din nou foame. Acest lucru se întâmplă când mănânci prăjituri, chipsuri sau alte alimente procesate. În schimb, dacă mănânci fasole verde, aceasta se digeră mai lent, ceea ce înseamnă că nu vei mai experimenta acea creștere și scădere a zahărului din sânge, te vei simți mai plină mai mult timp și nu vei simți nevoia să mănânci altceva.

Păstrează sănătatea oaselor. Fasolea verde este o sursă excelentă de vitamina K, care este un nutrient important pentru oase. Deși despre calciul se știe că ajută la sănătatea oaselor, specialiștii spun că oasele au nevoie și de alți nutrienți. Studiile arată că lipsa suficientă a vitaminei K în dietă poate dăuna sănătății oaselor. Cel mai bine este să-ți iei această vitamină din alimente deoarece suplimentele de vitamina K pot interacționa cu diluanții de sânge.

Susține sistemul imunitar. Fasolea verde conține o cantitate mare de vitamina C, care este importantă pentru funcția imunitară.

Promovează sănătatea inimii. Colesterolul crescut și tensiunea arterială sunt doi factori de risc pentru bolile de inimă, dar consumul de fructe și legume - inclusiv fasolea verde - te poate ajuta să eviți aceste riscuri cardiace.

Fasolea verde conține acid folic și potasiu, doi nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale atunci când sunt combinați cu alte opțiuni de stil de viață sănătos, precum dieta bogată în nutrienți și exercițiile fizice.

De asemenea, fibrele din fasolea verde te pot ajuta să obții un echilibru mai sănătos al colesterolului. Ele scad colesterolul rău LDL, acţionând ca un burete: absoarbe colesterolul din colon înainte ca acesta să ajungă în sânge.

Fasole verde la borcan vs fasole verde proaspătă

Fasole verde pe fundal negru
Sursa foto: Pexels.com

Consumul de fructe și legume conservate este asociat cu „dieta de calitate superioară, greutate corporală mai mică și tensiune arterială mai scăzută”. Legumele conservate au la fel de multă valoare nutritivă ca și legumele proaspete și pot avea un gust la fel de bun. Legumele conservate sunt culese la vârf de coacere și imediat conservate, păstrându-și aroma și nutrienții.

Cu toate acestea, una dintre diferențele principale este conținutul de sodiu, fasolea verde conservată având o cantitate mai mare decât legumele proaspete. Sarea este folosită în alimentele conservate pentru a îmbunătăți aroma și textura, pentru a preveni creșterea microbiană și crește durata de valabilitate.

Dacă te îngrijorează cantitatea de sare dintr-o conservă, trebuie să știi că poți reduce conținutul de sodiu al legumelor conservate prin scurgerea și clătirea cu apă înainte de gătit. Acest lucru poate reduce sodiul cu până la 41%. sau îți poți pregăti tu singură acasă fasole verde la borcan.

5 motive să pui fasole verde la borcan

Să pui fasole la borcan poate fi o alegere practică și sănătoasă pentru cei care doresc să economisească timp și să aibă mereu la îndemână un aliment versatil și nutritiv în bucătărie. Iată de ce merită să pui fasole la borcan:

O poți păstra pe termen mai lung. Dacă este păstrată în condiții optime de depozitare, fasolea la borcan poate fi consumată pe tot parcursul anului.

Este o opțiune foarte convenabilă. Fasolea la borcan este o opțiune convenabilă pentru a avea mereu la îndemână un ingredient sănătos și delicios în bucătărie. În loc să stai să pregătești fasolea proaspătă de fiecare dată când ai nevoie de ea, poți pur și simplu să deschizi un borcan și să o adaugi direct în mâncare sau în alte preparate.

Este la fel de sănătoasă ca fasolea proaspătă. Fasolea la borcan are aceleași beneficii nutriționale ca și fasolea proaspătă, fiind o sursă bogată de fibre, proteine, vitamine și minerale importante.

Versatilitatea în bucătărie. Fasolea la borcan poate fi folosită într-o varietate de rețete, precum salate, supe, tocănițe sau mâncăruri cu orez, adăugând gust și textură preparatelor culinare.

Economisirea spațiului de depozitare. În comparație cu depozitarea fasolei uscate sau proaspete, borcanele cu fasole ocupă mai puțin spațiu.

Fasole verde la borcan: informații nutriționale

Borcan cu fasole verde
Sursa foto: iStock.com

O cană de fasole verde conține:

  • 31 de calorii
  • 0 gr. grăsime
  • 3,4 grame de fibre

În ceea ce privește vitaminele și mineralele, fasolea verde la borcan conține:

  • vitamina K - 36% din Doza zilnică recomandată (DZR)
  • vitamina C - 18% din DZR
  • folat (vitamina B9) - 9% din DZR
  • fier- 6% din DZR
  • potasiu - 4% din DZR

Fasolea îngrașă: mit sau realitate?

Rețeta de fasole verde la borcan

Gospodină cu borcane cu fasole în mână
Sursa foto: iStock.com

Îți propunem o rețetă de fasole verde la borcan cu doar câteva ingrediente: unt și praf de ceapă, sare și piper. Simplu, dar magic!

Ingrediente:

  • 1 cutie de fasole verde
  • 1 lingură de unt
  • 1/2 linguriță praf de ceapă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper

Mod de preparare:

  1. Scurge jumătate din lichid din fasolea verde.
  2. Toarnă fasolea verde și jumătatea rezervată din lichidul de conservare într-o tigaie.
  3. Adaugă untul, praful de ceapă, sarea și piperul.
  4. Fierbe fasolea lăsând tigaia neacoperită. Amestecă din când în când, până când aproape tot lichidul de gătit s-a evaporat.
  5. Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar.

În concluzie, fasolea verde la borcan poate fi un adaos valoros în bucătărie, fiind ideală pentru diverse rețete și pentru a avea mereu la îndemână un ingredient sănătos și delicios.

Cum fierbi corect fasolea ca să nu ai gaze

Surse foto: iStock.com, Pexels.com

Surse articol: Longbournfarm.comClevelandclinic.orgFoodinsight.org

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.