Vrei un bors acru? Prepara-ti singura bors de casa!
Cuprins
Imi amintesc ca mama acrea mereu ciorba cu bors de casa! Cand eram micuta o intrebam mereu ce e in borcanul de langa soba si ea imi raspundea ca e secretul ei magic. Chiar avea dreptate! Acum, borsul a fost inlocuit de diverse prafuri cu gust acrisor. Totusi, nimic nu se compara cu o ciorba cu bors acru! Pregateste alaturi de noi un bors de casa!
Nicio ciorba fara bors acru!
Ingrediente pentru bors acru:
1 kg de tarate 3 l de apa calda 2 felii de paine (daca se poate neagra) 3 fire de leustean sare |
Cum faci un bors de casa?
Taratele de grau se pun intr-un borcan mare. Peste se pune apa calda (nu fierbinte) si se lasa la racit 15 minute. Acum e timpul sa pui sare, painea (e bine sa nu fie proaspata) si leusteanul tocat. Borcanul se acopera cu o farfurie si se lasa la caldura 3 zile. Dupa 3 zile borsul este acru. Acum trebuie sa il strecori si sa-l pastrezi in sticle la rece. Taratele ramase (husti) nu se arunca pentru ca pot fi folosite la prepararea unui alt bors.
Intotdeauna ti-au placut ciorbele acrite cu bors de casa! Acum e foarte usor sa ai mereu bors acru proaspat si foarte sanatos!
Sursa foto: nikohomeblog.com
blog.bucataras.ro
caminulmeu.blogspot.com