Vrei un bors acru? Prepara-ti singura bors de casa!

Luni, 29.03.2010

Cuprins

Imi amintesc ca mama acrea mereu ciorba cu bors de casa! Cand eram micuta o intrebam mereu ce e in borcanul de langa soba si ea imi raspundea ca e secretul ei magic. Chiar avea dreptate! Acum, borsul a fost inlocuit de diverse prafuri cu gust acrisor. Totusi, nimic nu se compara cu o ciorba cu bors acru! Pregateste alaturi de noi un bors de casa!


Nicio ciorba fara bors acru!

Ingrediente pentru bors acru:

1 kg de tarate

3 l de apa calda

2 felii de paine (daca se poate neagra)

3 fire de leustean

sare

Cum faci un bors de casa?

Taratele de grau se pun intr-un borcan mare. Peste se pune apa calda (nu fierbinte) si se lasa la racit 15 minute. Acum e timpul sa pui sare, painea (e bine sa nu fie proaspata) si leusteanul tocat. Borcanul se acopera cu o farfurie si se lasa la caldura 3 zile. Dupa 3 zile borsul este acru. Acum trebuie sa il strecori si sa-l pastrezi in sticle la rece. Taratele ramase (husti) nu se arunca pentru ca pot fi folosite la prepararea unui alt bors.

Intotdeauna ti-au placut ciorbele acrite cu bors de casa! Acum e foarte usor sa ai mereu bors acru proaspat si foarte sanatos!

Sursa foto: nikohomeblog.com

                blog.bucataras.ro

                caminulmeu.blogspot.com

Articolul urmator »
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
maria (anonim)
20 octombrie 2010 16:04

nu se pune sare in bors !!!......eu prepar bors pt.vanzare si am maresucces cu el......folosesc numai huste , tarate de grau, malai, leusteansi frunze de visin.painea pusa in bors ii schimba gustul.....dupa cateva zile miroase astricat.

Ne găsești pe