Reteta traditionala de gem de nuci verzi

Cuprins
Gemul de nuci verzi nu poate fi gasita in orica camara si asta pentru ca nu este una dintre cele mai comune dulceturi. Ce trebuie stiut insa, este faptul ca un gem de nuci este printre cele mai delicioase dulceturi pe care le poti gusta. Si daca nu ma crezi, incearca aceasta reteta de gem de nuci verzi si ai sa vezi chiar tu cat de greu iti va fi sa il mai dai deoparte.
Cateva ingrediente pentru un gem de nuci bogat
Iata de ce ai avea nevoie pentru a prepara reteta noastra de gem de nuci:
120-130 de nuci verzi
1 kg zahar
500 ml apa
Scortisoara
Vanilie (zahar
vanilat sau esenta)
5 linguri de miere
Daca ai strans langa tine toate ingredientele necesare pentru un gem de nuci pur si simplu savuros, este momentul sa te apuci de treaba.
![]() |
Gem de nuci verzi aromat
Bineinteles ca, primele care vor primi atentia ta vor fi nucile. Acestea se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Nu uita cat de rau pateaza nucile verzi. Indicat ar fi sa nu decojesti nucile cu mana goala pentru ca nu vei mai reusi sa scapi de pete o perioada de timp. Nucile se lasa in apa pentru o zi. Insa, o data la 4-5 ore trebuie schimbata apa pentru a te asigura ca a iesit tot acel gust amar din nuci. Odata pregatite nucile te poti apuca sa gatesti gemul de nuci verzi. Pune la fiert apa cu zaharul si mirodeniile si asteapta pana cand incepe sa se lege. Atunci adauga nucile scurse si mierea si se lasa pe foc pana cand se leaga tot gemul. Odata incheiata operatiunea de fierbere, toarna gemul in borcane si lasa-le sa se raceasca, de preferat cu capacul in jos pentru a nu patrunde aerul.
Nimic complicat la acest gem de nuci verzi. Curiozitatea sa existe. In rest, totul este o chestiune de timp pana ce vei savura niste uriase clatite umplute cu gem de nuci facut chiar de tine.
![]() |


