Cea mai suculenta reteta de friptura de vita la cuptor!

Cea mai suculenta reteta de friptura de vita la cuptor!
Alexandra Machitescu
Miercuri, 10.03.2010

Cuprins

Iti e pofta de carne de vita dar nu stii cum s-o prepari ca sa nu fie fada si uscata? Vrei sa fie mai gustoasa si suculenta? Iata o retata de friptura de vita la cuptor usor de facut si savuroasa!

Friptura de vita la cuptor suculenta si plina de gust!

 

 friptura de vita la cuptor

 

Ingrediente pentru 4 portii de friptura de vita la gratar:

- 1 kg muschi de vita (antricot sau vrabioara)
- 500 grame ciuperci champignon
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- sare
- piper
- cimbru
- boia
- 4 linguri ulei de masline


Prima etapa:

Bucata de carne de vita se unge cu ulei si se condimenteaza bine (sare, piper, boia, cimbru) si se infasoara in folie de aluminiu. Se pune la cuptor (acesta este incalzit in prealabil) si se lasa aproximativ o ora jumatate.

Etapa a doua:

Se scoate din folie iar bucata de carne este stropita cu vin. Peste se pun ciuperciile, ceapa verde si usturoiul tocate marunt. Se mai lasa la cuptor aproximativ 45 de minute.

Tips!
Daca vrei sa fie gata mai repede, intai fierbe carnea o ora si dupa pune-o la cuptor direct cu legumele pentru 30 de minute!

Scoate carnea pentru friptura de vita la cuptor cu 2 ore inainte de preparare.

Nu uita ca in cazul fripturii de vita, timpul de preparare variaza in functie de temperatura din cuptor asa ca incearc-o ca sa fii sigura ca este gata.

Cand opresti focul la cuptor mai las-o 15 minute ca sa isi ia din sucul din tava.                 

 

Vezi si
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Miercuri, 10.03.2010
Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?
Ce zodie îți va provoca cea mai mare suferință?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (85)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
nu conteaza (anonim)
10 februarie 2013 17:05

reteta e de tot cacatu,dupa ce am preparat exact dupa descriere carnea am aruncat-o diresct in cosu de gunoi ,nici caini nu o pot roade,deci nu incercati ca aruncati banii la gunoi

Ne găsești pe