Iata o reteta simpla de cartofi gratinati cu ciuperci

Iata o reteta simpla de cartofi gratinati cu ciuperci
Ana Maria Stroe
De Ana Maria Stroe
Marţi, 30.03.2010

Cuprins

Atunci cand iti este pofta de ceva trebuie sa iti satisfaci moftul. Lasa deoparte banii cheltuiti prin restaurant. Invata sa prepari in propria ta bucatarie orice. Astazi m-am gandit sa iti propun o reteta usoara de cartofi gratinati cu ciuperci. Tuturor le place o portie buna de cartofi gratinati, asa ca orice gospodina trebuie sa stie sa gateasca aceasta mancare.

O reteta de cartofi gratinati la indemana oricui

Ingrediente:

1 kg de cartofi

2 oua

250 gr ciuperci

500 ml lapte

3 -4 linguri smantana

50 gr unt

Cartofi gratinati

Cartofii trebuie curatati de coaja si spalati foarte bine. Taie-i in felii rotunde de 4-5 milimetri grosime. Condimenteaza-i cu sare si piper si, daca doresti o aroma deosebita, presara si putin busuioc. Ciupercile trebuie taiate in bucati nu foarte mici daca le-ai cumparat intregi. Daca sunt din conserva le poti lasa asa cum sunt ele portionate.  Ia o tava mai lata dar cu margini inalte si unge-o bine cu unt. Aseaza un strat de cartofi dupa care pune unul de ciuperci. Repeta aceasta operatiune pana cand epuizezi atat cartofii cat si ciupercile. Intr-un bol, bate oluale cu laptele si cu smantana. Toarna intreaga compozitie peste cartofi, dupa care da tava la cuptor pana cand cartofii capata o culoare rumena.

Cartofi gratinati cu smantana

Pentru putina aroma si culoare, iti impartasesc un truc. Ia o legatura de patrunjel pe care sa il toci foarte marunt. Adauga patrunjelul in compozitia ta de lapte cu ou si smantana. Vei vedea ca ii ofera un gust deosebit.

Nu exista o metoda mai buna de a servi o portie de cartofi gratinati decat atunci cand sunt fierbinti si cu niste smantana rece deasupra. Reteta de cartofi gratinati poate fi la fel de bine folosita atunci cand ai nevoie de o garniture sau pentru a te rasfata pur si simplu cu o mancare gustoasa.

Reteta cartofi gratinati
Vezi si
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Marţi, 30.03.2010
Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (20)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe