Musaca de cartofi piure si carne de vita

Cuprins
Daca facem un tur al lumii gasim musacaua drept mancare specifica in foarte multe tarii. Chiar daca este o reteta imprumutata, musaca cu piure se gateste si la noi in toate zonele tarii. Oata o reteta moldoveneasca de musaca de cartofi piure si carne de vita.
Musaca de cartofi piure - un preparat delicios!
![]() |
Ingrediente necesare pentru musaca cu piure si carne de vita: 1 kg de cartofi 2 linguri margarina 400 gr carne de vita tocata 100 gr carne de porc grasa tocata 3 cepe 1 ardei gras 4 rosii coapte (2 linguri bulion) 2 oua 150 gr smantana o lingura de faina sare piper marar 4 linguri ulei de masline |
Cum prepari musaca cu piure?
Pasul 1:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de zeama si se piseaza. E bine sa mai lasi putina zeama ca sa fie piureul mai moale. Cand zdrobesti cartofii adauga sare si margarina.
Pasul 2:
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se pune ceapa taiata marunt. Peste se adauga ardeiul gras taiat fasii, carnea amestecata, sare si piper. Se lasa la foc mic pana se inabuse carnea.
Pasul 3:
Carnea racita se amesteca cu smantana, ouale crude, faina, mararul si rosiile curatate de coaja si tocate (sau bulionul). Deasupra se adauga condimente, dupa gust.
Pasul 4:
Piureul se imparte in trei parti iar compozitia de carne in doua parti egale. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de piure urmat de unul de carne, un altul de piure altul de carne. Deasupra se mai pune un strat de piure.
Pasul 5:
Se baga la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
![]() |
Musaca de cartofi piure este o reteta ce pare complicata dar, de fapt, se prepara foarte repede. Mai mult, musaca cu piure este o mancare consistenta si foarte gustoasa ce iti va incanta toata familia.


