Reţetă delicioasă de ficat de porc la cuptor
Cuprins
Caracteristici
Deşi nu este pe gustul tuturor, din cauza aportului caloric şi a cantităţii de grăsime din compoziţie, carnea de porc nu ar trebui exclusă complet din dieta ta. Nu uita că un stil de viaţă sănătos are în prim-plan o dietă echilibrată, cu „puţin din toate”. Dacă nu ai „interzis” la canea de porc (cum este cazul diabeticilor), nu ai nicio scuză să nu încerci preparatul pe care ţi-l propunem astăzi.
Aşadar, ne-am gândit să-ţi prezentăm o reţetă delicioasă de ficat de porc la cuptor, care te va cuceri instant!
Rețetă de ficat de porc la cuptor
Ficatul de porc este un furnizor de vitamine şi minerale (vitamina A, vitamina C, fier, zinc, acid folic), are un indice glicemic scăzut şi este perfect pentru persoanele care sunt la dietă (100 de grame de ficat de porc conţin doar 165 de calorii), pentru că te ajută să slăbeşti. Atenţie însă, dacă ai probleme cu colesterolul, îţi recomandăm să consumi cu măsură acest preparat, pentru că poate creşte nivelul acestuia.
Ingrediente:
- ½ kg ficat de porc
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 2 cepe mari, tăiate rondele
- sare
- piper
- usturoi, cimbru, pătrunjel (opţional)
Tips&tricks
Pentru că ficatul de porc are un miros specific, mai greu de suportat, este recomandat că acesta să fie lăsat la macerat în lapte (o oră este suficient). Încearcă să-l pui deja tăiat bucăţele şi curăţat, astfel încât atunci când îl scoţi să fie gata de preparare.
Mod de preparare
După ce ai scos ficatul din lapte şi l-ai tamponat cu un prosop de hârtie, pentru a scăpa de excesul de lapte, încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pune bucăţelele de ficat în tavă (îţi recomandăm una de sticlă) şi acoperă-le cu felii de ceapă. Presară deasupra uleiul de măsline, sarea şi piperul (şi alte condimente, dacă doresti - usturoi, cimbru sau pătrunjel) şi lasă-l la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Verifică-l din când în când. În cazul în care îl vei ţine prea mult la cuptor, se va usca şi nu va mai fi la fel de fraged.
Îţi vine să crezi că se poate realiza atât de uşor şi rapid?
Dacă vrei să adaugi un plus de frăgezime preparatului, te poţi folosi şi de puţin vin, pe care îl poţi adăuga în tavă odată cu celelelate preparate (un pahar este suficient).
Îţi recomandăm să mănânci acest preparat alături de legume trase la tigaie, iar papilele tale gustative îţi vor fi recunoscătoare!
Iată cât de uşor poţi prepara o reţetă delicioasă de ficat de porc la cuptor! Te-am convins să o încerci?