Rețeta de mic dejun care scade glicemia și colesterolul
- Timp de gătire:
- 5-10 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200

Cuprins
Caracteristici
- Rețete rapide
- Mic-dejun
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că îți oferă energie, îți crește puterea de concentrare și te ajută să arzi calorii în timpul zilei. Numeroase studii asociază micul dejun cu o stare de sănătate bună, o memorie excelentă, șanse minine de îmbolnăvire, în special în ceea ce privește diabetul, afecțiunile cardiovasculare, obezitatea și colesterolul mărit.
Omiterea micului dejun poate să ducă la o funcționare anormală a organismului, dar și la consum excesiv de alimente nesănătoase. Atunci când te trezești, nivelul de zahăr din sânge este scăzut. De aceea, ai nevoie de mâncare pentru a-l aduce la valori normale. Dacă omiți micul dejun, ai șanse mari să mănânci în exces în timpul zilei. Din acest motiv, îți vom prezenta o rețetă care nu este doar delicioasă, ci are și beneficii asupra stării tale de sănătate. Vezi mai jos despre ce este vorba!
Ce să mănânci dimineața ca să scazi glicemia și colesterolul
Combinația de ingrediente este perfectă pentru un mic dejun și te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, să arzi calorii și să reglezi nivelul de glucoză și pe cel de colesterol din sânge.
Acest mic dejun conține ovăz și semințe de chia, două ingrediente ideale pentru cei care au problemele de sănătate menționate mai sus. Iată cum poți beneficia de pe urma acestor ingrediente:
Semințe de chia
Semințele de chia sunt bogate în acizi grași Omega-3 și Omega-6. Deoarece conțin antioxidanți cu proprietăți antiinflamatorii, semințele de chia au beneficii majore în ceea ce privește sistemul cardiovascular. Acestea conțin fosfor, calciu, magneziu și cantități mai mici de potasiu și cupru, substanțe nutritive care pot preveni și chiar ameliora diabetul, artrita și diverticuloza, potrivit kingdemic.com.
Ovăz
Ovăzul conține beta-glucan, o fibră solubilă care poate reduce nivelul de colesterol rău. Consumul regulat de ovăz ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Ovăzul conține zinc, magneziu, mangan, fier, seleniu, fosfor, tiamină etc. O porție de ovăz gătit conține 150 de calorii, 4 grame de fibre și 6 grame de proteine. Tocmai din acest motiv este un aliment ideal pentru un mic dejun ușor și echilibrat.
De ce ingrediente ai nevoie pentru acest mic dejun sănătos:
- 150 de grame de ovăz;
- 500 ml de apă;
- 2 linguri de miere;
- un praf de sare;
- 4 linguri de semințe de chia;
- 1 linguriță de scorțișoară.
Mod de prepare:
Pune apa într-o oală și adaugă vanilie și scorțișoară. Atunci când lichidul începe să fiarbă, dă focul la mic și apoi adaugă ovăzul.
Lasă amestecul să fiarbă 5 minute, apoi înlătură oala de pe aragaz. Las-o acoperită timp de 5 minute și apoi scurge apa.
Cât timp mai este fierbinte, adaugă semințele de chia, sarea și mierea.
Consumă acest amestec în fiecare dimineață și vei vedea cum starea generală de sănătate se va îmbunătăți considerabil.



Surse foto: iStock, Pixabay