Rețete delicioase
Înapoi la

Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios

Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios

Redactor Raluca Margean

Biscuiții cu mascarpone au o textură bogată și cremoasă și un gust deosebit. Sunt mai multe variante de rețete pentru acest desert, însă în acest articol ți-am pregătit o rețetă atât de delicioasă, încât nu vei avea nevoie de nicio glazură sau topping!

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios

Caracteristici

Rețetă biscuiți cu mascarpone

Biscuiții din această rețetă au o textură fragedă, care se topește în gură. În plus, datorită gustului subtil dulce, biscuiții sunt perfecți pentru a fi savurați cu o cană de ceai sau la cafeaua de dimineață. Se fac ușor și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Fursecuri și o cană de ceai
Sursa foto: Pexels.com

Ingrediente:

  • 300 g făină universală
  • 150 g unt nesărat
  • 150 g mascarpone
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță pudră de vanilie
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Amestecă brânza mascarpone, untul și zahărul într-un castron până se obține o textură cremoasă. Se adaugă apoi oul și se bate în continuare până se omogenizează totul.
  3. Într-un alt castron, amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și praful de vanilie.
  4. Adaugă amestecul de făină (în trei părți) la amestecul cremos și amestecă ușor cu o spatulă, până obții un aluat moale.
  5. Pune amestecul de aluat moale într-o pungă de plastic, rulează și apoi taie aluatul rondele. În acest fel, obții forma rotundă a fursecurilor.
  6. Pune formele din aluat în tava de copt și introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace timp de 15-20 de minute sau până când marginile încep să se rumenească.
  7. Scoate din cuptor și pune fursecurile pe o suprafață plană, astfel încât să se răcească.
  8. Servește cu o ceașcă de ceai sau cafea.

Sfaturi utile pentru cei mai buni biscuiți cu mascarpone

Această rețetă este sigură, cu care nu ai cum să greșești. Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, ține cont de următoarele sfaturi:

1. Asigură-te că ingredientele sunt la temperatura camerei. Aluatul se îmbină mai ușor și poți evita astfel amestecarea excesivă.

2. Congelează aluatul. Nu este obligatoriu, însă dacă aluatul este lipicios, înghețarea îl face mai ușor de gestionat. De asemenea, înghețarea permite fursecurilor să-și păstreze forma. De obicei, se lasă la congelator timp de maxim 1 oră.

3. Folosește temperatura corectă de coacere. Aceasta este esențială pentru obținerea texturii pufoase la interior și crocante pe exterior, fără să se ardă.

Dacă nu ai mascarpone, un substitut foarte bun poate fi crema de brânză ricotta. De asemenea, trebuie să știi că acești biscuiți cu mascarpone pot fi consumați în termen de 5 zile. Totuși, cu siguranță nu vor sta atât de mult pe farfurie, deoarece sunt extrem de delicioși.

Dacă nu sunt suficient dulci pentru tine sau vrei să faci fursecurile mai speciale, poți adăuga ciocolată caldă pe deasupra și topping după preferințe (nuci, migdale, fistic, etc).

Valoare nutrițională

Iată care este valoarea nutrițională a biscuiților cu mascarpone din această rețetă:

  • Calorii: 167kcal 
  • Carbohidrați: 26g 
  • Proteine: 3g 
  • Grăsimi total: 5g 
  • Grăsimi saturate: 3g 
  • Grăsimi trans: 1g 
  • Colesterol: 22mg
  • Sodium: 71mg 
  • Potasiu: 39mg 
  • Fibre: 1g 
  • Zahăr: 11g
  • Vitamin A: 172UI
  • Calcium: 38mg 
  • Fier: 1mg

Rețetă biscuiți cu mascarpone și lămâie

Această rețetă cu lămâie este o combinație perfectă între dulce și acrișor. Cu o ușoară aromă de tartă, acești biscuiți sunt irezistibili.

Fursecuri într-o tavă
Sursa foto: Pexels.com

Ingrediente:

  • 226 grame de brânză mascarpone la temperatura camerei
  • 1/2 cană de unt nesărat la temperatura camerei
  • 1 1/2 căni de zahăr granulat
  • 1/2 linguriță de sare
  • Coaja și sucul de la 2 lămâi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 ouă
  • 2 3/4 căni de făină universală
  • 1 1/2 lingurițe de bicarbonat de sod
  • Opțional- zahăr pudră

Mod de preparare:

  1. Combină brânza mascarpone, untul moale, zahărul, coaja de lămâie și sarea într-un castron, având grijă să nu lași prea mult aer în aluat. Amestecă bine cu o spatulă de cauciuc până când se combină.
  2. Adaugă sucul de lămâie, sarea, extractul de vanilie și ouăle într-un alt castron. Bate bine ouăle.
  3. Cerne ingredientele uscate, combină treptat ingredientele umede și uscate, câte puțin, până când se combină.
  4. Folosind o lingură mică de înghețată, scoate tot aluatul în rondele mici, acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore.
  5. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Scoate aluatul și din fiecare bucată de aluat fă cu mâinile forme rotunde de fursecuri (rulează bucățile de aluat, apoi presează-le în palme). Este important să te miști repede la acest pas ca să nu se încălzească aluatul. Pentru a le da o textură mai crocantă la exterior, poți rula formele rotunde de aluat prin puțin zahăr pudră.
  7. Pune formele de aluat în tava tapetată cu foaie de copt și introdu tava la cuptor timp de 12-14 minute.
  8. Scoate tava și lasă fursecurile să se răcească.

După ce încerci aceste rețete de fursecuri/biscuiți cu mascarpone, poți pregăti și: O rețetă fină și delicioasă: biscuiți florentini

Surse foto: Pexels.com

Surse articol: Immaculateruemu.comSipsnibblesbites.com

Articolul urmator
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Bună de te lingi pe degete! Învață să faci cea mai bună tocăniță de toamnă, după rețeta lui chef Sorin Bontea
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.