Daca tot ai aflat cum se face un sos Bolognese, trebuie sa prepari si spaghetele. Unele dintre cele mai consumate spaghete sunt si vor ramane spaghetele Bolognese. Iata o reteta de spaghete Bolognese la fel de buna ca in Italia!
Spaghete Bolognese
Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 50 g slanina
- 200 g pasta de tomate
- 250 g carne de vita tocata
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei masline
- 1 telina
- 30 g unt
- 4 frunze de busuioc
- Sare
- Piper
Mod de preparare spaghete:
1. Tai ceapa, morcovul, telina si le prajesti in ulei si unt.
2. Adaugi slanina taiata cubulete si carnea tocata.
3. Lasi pe foc timp de 8 minute la foc mediu.
4. Adaugi pasta de tomate, sare, piper si lasi sa fiarba timp de 1 ora jumatate, amestecand din cand in cand.
5. Fierbi spaghetele si, apoi le scurgi.
6. Pui spaghetele in farfurii si adaugi peste fiecare portie, sosul preparat si cate o frunza de busuioc.
Extraordinar de bun! Incearca si tu aceasta reteta de spaghete Bolognese!