Pizza de casa – o reteta de suflet
Cuprins
Pizza este unul dintre cele mai populare preparate din lume. Exista sute de retete care de care mai apetisante si mai interesante. Ea a fost reinventata in fel si chip, de la tipul blatului (subtire, crocant, gros, pufos, etc) pana la delicioasele topping-uri. Cum poti sa n-o iubesti cand este o alegere ideala pentru orice moment? Noi iti impartasim o reteta de pizza de casa delicioasa, cu ton, ceapa rosie si porumb.
Timp de pregatire: 45 de minute
Timp de gatire: 20-25 de minute
Timp total: aproximativ 70 de minute
Metoda de preparare: coacere
Dificultatea retetei: redusa
Ingrediente necesare pentru pizza de casa
Pentru aluat:
- 500 g de faina;
- un cub de drojdie (25 g);
- 3 linguri de ulei de masline;
- o jumatate de lingurita de sare;
Pentru topping:
- sos de rosii;
- doua conserve de ton;
- doua cepe rosii;
- 150 g de boabe de porumb;
- doua rosii;
- verdeturi;
- cascaval ras.
Iata cum poti sa prepari pizza de casa
Pune cubul de drojdie maruntit intr-un vas mic si toarna o cana de apa calduta peste el. Lasa-l la dizolvat si amesteca intr-un castron mare faina cu sare. Fa o gropita in mijloc, in care vei pune drojdia dizolvata si uleiul de masline. Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce aluatul a crescut suficient, tapeteaza cu faina spatiul in care il vei intinde cu ajutorul unui sucitor.
Pentru pregatirea topping-ului scurge conservele de ton si de porumb, taie ceapa, rosiile, verdeata si rade cascavalul. Pregateste tava in care vei coace pizza de casa, aseaza aluatul, intide sosul de rosii peste blat, apoi adauga si celelalte ingrediente, presarand cascaval deasupra. Introdu tava in cuptorul preincalzit si las-o la copt 20-25 de minute, avand grija sa nu se usuce blatul. Dupa ce este gata, se scoate din cuptor si se lasa putin la racit. Apoi nu-ti mai ramane decat sa devorezi pizza de casa pana la ultima bucatica.
Pofta buna!
Sursa foto: timeinc.net